Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
    TELEFONLA SESLİ/GÖRÜNÜTLÜ GÖRÜŞME HAKKINDA BİLGİLENDİRME
    12.01.2023

    Telefonla Sesli ve Görüntülü Görüşme İçin Gerekli Evraklar | Telefonla Görüşme Esasları

    12.01.2023


    Uşak E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumumuzca Akıllı Teknolojilerin Ceza İnfaz Kurumlarına Entegrasyonu Projesi (ACEP) kapsamında Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yönetmelik’in 74. Maddesi gereğince görüntülü ve sesli telefon görüşmeleri yapılmaktadır.

     

    Hükümlü/tutuklunun Telefonla Görüşme Yapabilmesi İçin Gerekli Evraklar

    1. Bayi onaylı(Islak imzalı ve kaşeli) üzerinde TC kimlik numarası bulunan abonelik sözleşmesi
    2. Hat sahibinin kimlik fotokopisi
    3. Son 6 ay içerisinde çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğraf 

     

    Bu evraklar elden teslim edilebilir veya PTT aracılığıyla kargo/APS yoluyla gönderilebilir.

     

    Telefonla Görüşme Esasları

    1. Hükümlü/tutuklunun yakınının sesli veya görüntülü görüşme yapabilmesi için yukarıda belirtilen belgeleri kurumumuza göndermesi gerekmektedir. Gönderilecek belgelerde kurumumuzdaki yakınıyla akrabalık bağının tespit edilebilmesi gerekmektedir. Akrabalık bağının tespit edilememesi halinde belgeler işleme alınmayacaktır.
    2. Hükümlü/tutuklulara bir yakını için sadece bir mobil hat numarası kaydedilecektir. Hükümlü/tutuklunun bir yakınına ait ikinci bir mobil hat numarasını sistem kabul etmeyecektir.
    3. Hükümlü/tutukluların telefonla görüşme gün ve saati bulunmamakta olup koğuş içinde bulunan kabinlerde görüşme yapan hükümlü/tutuklular kendi belirledikleri zamanlarda telefon görüşmesi yapmaktadır. 
    4. Görüntülü görüşme yapılabilmesi için hükümlü/tutuklu yakınının cep telefonunun uygulama mağazasından Türk Telekom A.Ş. tarafından geliştirilen e-Görüş uygulamasını indirmesi ve uygulamayı açarak aktivasyon yapması gerekmektedir.

     

    e-Görüş Mobil Uygulaması Hakkında Dikkat Edilecek Hususlar

    1. Aynı numara üzerinden en fazla üç kez otomatik aktivasyon yapılmaktadır. Bu sebeple uygulamanın hata vermesi halinde e-Görüş mobil uygulaması cep telefonundan kaldırılmamalıdır. Uygulamanın kaldırması ve yeniden yüklemesi halinde bir aktivasyon hakkı düşecektir. Uygulamadaki hatanın Türk Telekom A.Ş. tarafından düzeltilmesi beklenmelidir.
    2. Mobil uygulamanın en son sürümünün yüklü olduğu (bekleyen güncelleme olmadığı) cep telefonu uygulama mağazasından kontrol edilmelidir.
    3. Görüntülü görüşme, e-Görüş mobil uygulamasıyla internet üzerinden yapıldığı için hükümlü/tutuklu yakınının stabil bir internet bağlantısına sahip olması gerekmektedir. Hükümlü/tutuklu yakınının görüntülü görüşme sırasında düzgün bir internet bağlantısına sahip olmaması halinde sağlıklı bir görüşme yapılamayabilir.
    4. Cep telefon değişikliği veya programı silip yükleyerek aktivasyon hakkı tükenen hükümlü/tutuklu yakını, yeni aktivasyon izni tanımlanması talebini içeren dilekçesikimlik fotokopisi ile varsa mazeretini belgeyecek dökümleri ekleyerek kurumumuza fiziki olarak göndermesi gerekmektedir.
    5. Aktivasyon hakkı tanımlanması talepleri, hükümlü/tutuklu yakınlarının gönderdiği belgeler dikkate alınarak kurum idaresince değerlendirilecektir. Mazeretin yeterli görülmemesi halinde talepler kabul edilmeyecektir. Bu durumda hükümlü/tutuklu ile yakınları sesli görüşme yapabileceklerdir.

    e-Görüş Mobil Uygulaması İndirme Kılavuzu

     

    Telefon Görüşü İçin ATM'den Para Yatırma İşlemleri

    12.01.2023


        Kurumumuzda Akıllı Teknolojilerin Ceza İnfaz Kurumlarına Entegrasyonu Projesi (ACEP) kapsamında uygulamaya alınmaya devam edilen kabin içerisinden görüntülü/sesli telefonla görüşme sisteminden faydalanmak için hükümlü ve tutukluların adlarına tanımlı kartlara yakınlarının para yüklemeleri gerekmektedir. Hükümlü ve tutuklular, kendilerine dağıtılan kartlara para yüklemesi yaptırabilmek için ailelerine kart üzerindeki 16 (onaltı) haneli rakamı vererek veya hükümlü/tutuklunun T.C. Kimlik Numarası üzerinden Vakıfbank ön ödemeli kartına para yatırmaları gerekmektedir.

         Kartlı sisteme geçiş sürecinde kartlarda bulunan paralar yalnızca görüntülü ve sesli görüşme için kullanılacağı için: kantin, dış kantin, mektup gönderimi, çamaşır ödemesi, terzi ödemesi gibi ödemeler eskisi gibi devam edeceğinden bu gibi ihtiyaçlarınızın karşılanması için kurum lBAN adresine veya PTT aracılığı ile ilgili hesaba gönderime devam edilmesi gerekmektedir.

    ÖZETLE:

    1. Kartlara, telefonla sesli veya görüntülü görüşme için gerekli para yüklemesi yapılabilir.
    2. Kurum lBAN adresine veya PTT'den, telefonla sesli veya görüntülü konuşmaların haricinde ihtiyaçlarınız için de para gönderimi yapılabilir.

     

    Görüntülü ve Sesli Görüşme için ATM’den Para Yatırma İşlemi Adımları

    • VAKIFBANK ATM GİRİŞ tuşuna basılır.
    • NAKİT PARA YATIRMA seçilir.
    • ÖN ÖDEMELİ KARTA PARA YATIRMA seçilir.
    • YATIRAN KİŞİNİN TC KİMLİK NUMARASI ve TELEFON NUMARASI girilir.
    • KART NUMARASI İLE PARA YATIRMA veya TC KİMLİK NUMARASI İLE PARA YATIRMA seçilir.
    • H/T'ye AİT 16 HANELİ KART NUMARASI veya H/T'YE AİT TC KİMLİK NUMARASI girilir.

     

    • Ad -Soyadı baş harfleri kontrol edilerek para yatırma işlemi tamamlanır.  

     

    NOT: HÜKÜMLÜLERE PARA SADECE VAKIFBANK ATM ARACILIĞI İLE HÜKÜMLÜYE AİT KART NUMARASINA YATIRILABİLİR. DİĞER BANKA ATMLERİNDEN, GİŞELERDEN VEYA İNTERNET BANKACILIĞINDAN BU İŞLEMLER GERÇEKLEŞTİRİLEMEZ...

     

    Adres

    MUHARREMŞAH MAHALLESİ HACIM SULTAN CADDESİ NO:2 UŞAK/MERKEZ

    Telefon

    0 (276) 234 02 34 - 35 & 0 (506) 600 61 64

    0 (276) 234 02 33

    E-Posta

    usak.etcikisaretadalet.gov.tr